ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Öğrenci Vize (90 günden fazla) Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / İspanya / Öğrenci Vize (90 günden fazla)

Öğrenci Vize (90 günden fazla)

Tarafımıza Ulaştırılması Gereken Öğrenciler için İspanya Öğrenci Vize Evrak Listesi : (90 günden fazla kalacak kişiler için)

 

1. Pasaport (seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)

2. 2 Adet Biometrik Fotoğraf (güncel, 35x45 mm, beyaz fon arkalı)

3. İspanya’da eğitim alınacak kurumdan alınan Kabul Belgesi

4. İspanyada eğitim alınacak olan kuruma ödenen harçlara ait doküman ve dekontlar

5. Sağlık Raporu (180 günden fazla kalacak olan kişileri içindir, uluslararası geçerliliği olmalı tam teşekküllü hastaneden alınmalıdır. İngilizce ’ye veya İspanyolca ’ya çevirisi yaptırılıp, Noter ’den tasdik ettirilip, Valilik’te “La Haye Apostili” vurdurulmalıdır. Ayrıca Sağlık ocağından alınacak olan raporlar kabul edilmez)

6. Adli Sicil Belgesi fotokopisi ( 180 günden fazla kalacak olan kişileri kapsamaktadır. İngilizce veya İspanyolca ‘ya çevirisi yaptırılıp, Noter ‘den tasdik ettirilip, Valilik’te “La Haye Apostili” vurdurulmalıdır.

7. T.C. Kimlik fotokopisi

8. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (aile ve adres bilgileri içeren)

9. İkametgâh İlmühabere

10. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (kişinin ev adres ve iletişim bilgilerini belirten)

11. Öğrenci Belgesi (öğrenci olarak gidenler ibraz etmelidir)

12. Muvafakatname (kişi 18 yaşından küçük ise)

13.- Tıp ve Cerrahi, Eczacılık, Psikoloji, Kimya Bilimleri ve Biyoloji Bilimleri bölümleri mezunu kişiler İspanya’da uzmanlık alanında eğitim görmek istemeleri halinde sahip oldukları diplomanın İspanyol denkliğini, İspanya Sağlık Bakanlığı’ndan uzmanlık görecekleri hastane veya merkezin de belirtildiği kabul belgesini ibraz etmeleri zorunludur.

 

 

 

 

Sponsor Bordrolu Çalışan İse; 

 
1. Şirketten alınan yazı (şirketin antetli kağıdına, işveren tarafından şirkette çalıştığına dair, Konsolosluğa hitaben, kaşe ve imzalı)

2. Güncel Şirket Evrakları (Orijinal Faaliyet Belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi Levhası Fotokopisi, İmza Sirküleri fotokopileri)

3. SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü

4. Orijinal Maaş Bordroları (son 3 aylık, kaşe ve imzalı)

5. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (sponsor kişi tarafından, Konsolosluğa hitaben, akrabalık derecesi ve sponsor olunacağı belirtilmeli)

6. Banka Hesap Dökümü (son 3 aylık, en az 2500 TL bakiyeli, kaşe, imza ve imza sirküleri ile)

7. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (aile ve adres bilgileri içeren)

8. T.C. Kimlik fotokopisi

9. Gelir Belgeleri (kira sözleşmesi, tapu, araba ruhsatı vs. fotokopileri varsa)

 

 

Sponsor işveren ise; 

 

1.İngilizce Vize Talep Dilekçesi (sponsor kişi tarafından, Konsolosluğa hitaben, akrabalık derecesi ve sponsor olunacağı belirten)

2. SGK/Bağ-Kur Hizmet Dökümü

2. Güncel Şirket Evrakları (orijinal Faaliyet Belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri fotokopileri)

3. Şahsi Banka Hesap Dökümü (güncel, en az 2500 TL bakiyeli, son 3 aylık, kaşe, imza ve imza sirküleri ile birlikte)

4. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (aile ve adres bilgileri içeren)

5. T.C. Kimlik Fotokopisi

6. Gelir Belgeleri (kira sözleşmesi, tapu, araba ruhsatı vs. fotokopileri varsa)
 

                       

 

Sponsor Emekli ise; 

 

1. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (sponsor kişi tarafından, Konsolosluğa hitaben, akrabalık derecesi ve sponsor olunacağı belirtilmeli)

2. Emekli Maaş Dökümanı (son 3 aylık, kaşe ve imzalı)

3. Emekli Kurumdan alınmış yazı 

4. Banka Hesap Dökümü (güncel, son 3 aylık, en az 2500 TL bakiyeli, kaşe, imza ve imza sirküleri ile birlikte)

5. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

6. Gelir Belgeleri (kira sözleşmesi, tapu, araba ruhsatı vs. fotokopileri varsa)

7. T.C. Kimlik Fotokopisi

 

NOT: Seyahat sağlık sigortanız ve Schegen vize başvuru formunuz tarafımızdan hazırlanacak ve temin edilecektir. 
 

LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.