ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Kısa Süreli Kalış-Turistik Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / Danimarka / Kısa Süreli Kalış-Turistik

Kısa Süreli Kalış-Turistik

Yakın bir zamanda çekilmiş beyaz zemin üzerine pasaport boyutlu (3.5 cm x 4.5 cm) 2 adet renkli fotoğraf. Fotoğrafta, başvuru sahibinin yüzü-çenesi, alnı, burnu, gözleri, kaşları ve ağzı açık bir şekilde görülebilmelidir. (Saçın üst ucundan çeneye kadar olan kısım 3 cm ile 3,5 cm arasında olmalı)

Son 10 Yil içerisinde alınmış geçerli bir pasaport ve A4 boyutlu renkli fotokopisi (işlem gören sayfaların hepsi) varsa önceki pasaportlar ve fotokopileri

Pasaportlar dönüs tarihinden sonra 3 ay daha gecerli olmak zorundadir.

Otel rezervasyonu.

Uçak Bileti rezervasyonu

Başvuru sahibine ait banka hesap cüzdanı. (son 3 aylık işletilmiş banka hesap cüzdanı istenilmektedir, bankadan kaşeli ve imzalı)

Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış, aslı ve yeni tarihli . (anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)

Seyahat süresini kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası. (Başvuru merkezlerimizde seyahat sağlık sigortası yaptırabilirsiniz.)

Başvuru sahibi çalışıyor ise, işvereni tarafından izin mektubu (başvuru sahibi tarafından yapılan işler, çalışmakta olduğu süre ve Danimarka/Schengen ülkelerindeki seyahatinden sonra işe geri döneceğine dair beyan dahil edilmelidir).
En Son dört ayın maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi, son dört ayın SGK bildirileri ve İşverenden Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi

Serbest Meslek başvuru sahipleri için gerekli belgeler: Kendi şirketinin antetli kağıdında yazılı bir dilekçe, Ticaret Odası Tescil Nüshası, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi, Yetki Belgesi

Başvuru sahibi öğrenci ise, Eğitim Kurumdan alınan Öğrenci Belgesinin aslı (eğitim gördüğü bölüm ve dönemi belirtilmelidir).

Konsolosluk, yukarıda belirtilen belgelere ek olarak yeni belgeler talep etme hakkına sahiptir.

Başvuru sahibi emekli ise, emeklilik kartı ve cüzdanı

Başvuru sahibi çiftçi ise çiftçilik belgesi.

Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse anne ve babadan noter tasdikli muvafakatname.

Danimarka’daki Üniversiteden/Araştırma merkezinden yazılı davetiye ve başvuru sahibinin Danimarka’da kalacağı süreyi ve alacağı eğitimi belirten kabul mektubu. Avrupa Birliği kapsamında ise yetkili makamlardan (TÛBITAK, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Danimarka Uluslararası Eğitim Ajansı). 3 Aydan fazla kalacak öğrenciler oturum iznine başvurmalıdır

 

LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.