ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Kısa Süreli Kalış-Aile / Arkadaş ziyaret için Vize Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / Danimarka / Kısa Süreli Kalış-Aile / Arkadaş ziyaret için Vize

Kısa Süreli Kalış-Aile / Arkadaş ziyaret için Vize

  • Yakın bir zamanda çekilmiş vize boyutlu (3.5 cm x 4.5 cm) 2 adet arka fonu beyaz fotoğraf. Fotoğrafta, başvuru sahibinin yüzü-çenesi, alnı, burnu, gözleri, kaşları ve ağzı açık bir şekilde görülebilmelidir. (Saçın üst ucundan çeneye kadar olan kısım 3 cm ile 3,5 cm arasında olmalı)
  • Son 10 Yil içerisinde alınmış geçerli bir pasaport ve A4 boyutlu renkli fotokopisi (işlem gören sayfaların hepsi) varsa önceki pasaportlar ve fotokopileri
  • Pasaportlar dönüs tarihinden sonra 3 ay daha gecerli olmak zorundadir.
  • Danimarka'daki referansınızdan, Danimarka’ca veya İngiliz’ce yazılmış davetiye. Davetiyenin içeriğinde; davet edilen ile edenin açık isimleri, adresleri, birbiri ile olan akrabalık derecesi, ziyaretin amacı, davet eden kişinin kimlik numarası (cpr.nr.), nişanlı/sevgili durumunda ne kadar zamandır tanışık olduklarının belirtilmesi gerekmektedir. Davet eden kişi nişanlı ya da sevgiliyse birlikte çekilmiş fotoğraf A4 boyutunda bir kağıda renkli fotokopi çekilerek getirilmelidir. Ayrıca davet eden kişinin oturum kartı ya da pasaport fotokopileri gerekir
  • Davet eden kişinin oturum kartı fotokopisi, davet eden kişi Danimarka vatandaşıysa pasaport fotokopisi.
  • Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
  • Uçak bileti rezervasyonu (tüm ara seferleri gösteren)
  • Başvuru sahibi çalışıyor ise, işvereni tarafından izin mektubu (başvuru sahibi tarafından yapılan işler, çalışmakta olduğu süre ve Danimarka/Schengen ülkelerindeki seyahatinden sonra işe geri döneceğine dair beyan dahil edilmelidir).
  • Başvuru sahibi çalışan ise, en son dört ayın maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi, son dört ayın SGK bildirileri ve İşverenden Faaliyet Belgesi (orjinali ve bir fotokopisi), Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi (son 3 evrağın fotokopileri yeterlidir.)
  • Başvuru sahibine ait banka hesap cüzdanı. (son 3 aylık işletilmiş banka hesap cüzdanı istenilmektedir, bankadan kaşeli , imzalı ve 15 gün içerisinde alınmış olmalıdır.)
    Başvuru sahibi emekliyse emekli maaşının yattığı hesabının son 6 aylık dökümü gerekmektedir Varsa emeklilik kartı ya da cüzdanını da getirmelidir..
  • Seyahat Sağlık Sigortası; seyahat tarihinizin tamamını kapsamalı. (Başvuru merkezlerimizde seyahat sağlık sigortası yaptırabilirsiniz)
  • Serbest Meslek başvuru sahipleri için gerekli belgeler: Kendi şirketinin antetli kağıdında yazılı bir dilekçe, Ticaret Odası Tescil Nüshası, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi, Yetki Belgesi
  • Başvuru sahibi öğrenci ise, Eğitim Kurumdan alınan Öğrenci Belgesinin aslı (eğitim gördüğü bölüm ve dönemi belirtilmelidir).
  • Başvuru sahibinin Danimarka’da bulunduğu sure içinde masrafların karşılayacak durumda olduğunu belgelemesi gerekmektedir.
  • Başvuru sahibi çiftçi ise çiftçilik belgesi
  • Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse anne ve babadan noter tasdikli muvafakatname, eğer ebeveynlerden birisi aynı zamanda vize başvurusu yaptıysa, sadece kalan ebeveynden muvafakatname isteniliyor. Aynı şekilde ebevynlerden birisi referans ise ve kişi yalnız gidecekse muvafakatname istenilecektir
  • Konsolosluk, yukarıda belirtilen belgelere ek olarak yeni belgeler talep etme hakkına sahiptir.
LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.