ANA SAYFA HAKKIMIZDA TÜM ÜLKELER SIKÇA SORULAN SORULAR HABERLER İLETİŞİM

Turistik Vize - Ev Hanımları Gerekli Bilgiler

ANA SAYFA / Amerika / Turistik Vize - Ev Hanımları

Turistik Vize - Ev Hanımları

 
 
Tarafımıza ulaştırılması gereken Ev Hanımları için Amerika Turistik Vize gerekli evrak listesi
 
 
1. Pasaport (ABD seyahati sonrası, en az 3 ay geçerli)
2. Kimlik fotokopisi ve Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgilerini içeren)
3. 2 adet 5x5 cm ölçülerinde fotoğraf (güncel, beyaz fon arkalı)
 
 
 
Ev Hanımları için sponsor olacak kişilerin hazırlaması gereken evraklar
 
 
 
 
A - Kişi İşveren ise,
 
1. Vize talep dilekçesi (şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben yazılmış, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş kaşe ve ıslak imzalı)
2. SGK hizmet dökümü
3. Güncel şirket evrakları (faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
4. Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)
 
 
 
 
 
B - Kişi Bordrolu Çalışan ise,
 
1. İngilizce vize talep dilekçesi (şahsen, Konsolosluğa hitaben yazılmış, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş ıslak imzalı)
2. Güncel şirket evrakları (faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
3. SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü 
4. Maaş bordrosu (son 3 aylık, ıslak imza ve kaşeli)
5. Çalışma belgesi (sponsor olacak kişinin işyerinden alınmış, kaşe ve ıslak imzalı)
6. Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)
 
 
 
 
 
C - Kişi Devlet Memuru ise,
 
1. Çalışma belgesi (bağlı bulunulan kurumdan alınmış, mühür ve ıslak imzalı)
2. Görev kimlik kartı fotokopisi 
3. Maaş bordrosu (son 3 aylık ıslak imza ve kaşeli)
4. Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)
5. İngilizce vize talep dilekçesi (sponsor kişi tarafından konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı)
 
 
 
 
 
D - Kişi Emekli ise,
 
1. İngilizce vize talep dilekçesi (sponsor kişi tarafından konsolosluğa hitaben yazılmış, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı)
2. Emekli maaş cüzdanı fotokopisi
3. Emeklilik kartı fotokopisi
4. Emekli olunan kurumdan alınmış ıslak imza ve mühürlü yazı
3. Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 2500 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)
 
 
LÜTFEN DİKKAT!

* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sağ üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da iletişim sayfasında bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.

* Schengen vizesi alımında pasaportunuzda en son aldığınız schengen vizesinde VİS ibaresi olup olmadığını vize uzmanımıza belirtiniz.VİS ibaresi yok ise parmak izine gelmeniz gerekmektedir.

* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.

* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.

* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.

* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.

* Seyahatinize ilişkin uçak bileti , otel ve diğer hizmetler gibi konularda lütfen seyahat uzmanlarımızdan destek talep ediniz.

* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.

* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.

* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.